PÁRKAPCSOLATBAN ÉLEK

LEHET, HOGY PÁRKAPCSOLATBAN ÉLSZ, MÉGIS MAGÁNYOSAN:

•  Minden rendben van, és mégis valami hiányzik

•  Már nem olyan, mint régen, magányosnak érzem magad, nem azt kapom a kapcsolatban, amit szeretnék

•  Elveszett a harmónia, eltávolodtunk egymástól, állandó konfliktus van

•  Nem tudom, hogy mi történt, egyre többet veszekszünk

•  Elbeszélünk egymás mellett vagy már nem is beszélgetünk

•  Úgy érzem, a partnerem már nem is figyel rám

•  Elbizonytalanodtam, hogy megmenthető-e még a kapcsolat

•  Elvesztek az intim pillanatok, beszélgetések, belekényelmesedtünk a kapcsolatba

•  A szex területén is problémák léptek fel, az érzelmi elhidegülés a szexuális kapcsolat elhárításához is vezetett

•  A hétköznapok feladataiban elveszve már nem is jut időnk egymásra

NEHÉZSÉGEK ADÓDTAK A KAPCSOLATODBAN?

TEGYÜK RENDBE A PÁRKAPCSOLATODAT!

Lehet, hogy kissé nehéznek látod a helyzetet, már nem tudod, hogyan lehetne változtatni, miközben magadba nézve rájössz, hogy még mindig szereted a másikat.

Egy híres válóperes ügyvéd szerint 50 válásból 49 házasság megmenthető lenne, ha a problémákat megbeszélnék.

A jó párkapcsolat nem kivitelezhetetlen. Megérdemled, hogy ismét átélhesd az érzelmi biztonságot, a törődést és az intimitást a kapcsolatodban. Nem érdemes megvárni, amíg az elfojtott feszültségek miatt észrevétlenül egyre beljebb fordulsz, és a kapcsolat végleg tönkre megy, miközben szorongás, depresszió, esetleg testi tünetek alakulnak ki benned.

Ha javítani szeretnél a kapcsolatod minőségén, szeretnél egy olyan kapcsolatot, amelyben kölcsönösen odafigyeltek egymásra, érdemes részt venned a párkapcsolati tanácsadáson.

MIRŐL IS SZÓL A PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁS?

RÓLAD ÉS A PÁRODRÓL.

A párkapcsolati tanácsadás során feltárjuk a kapcsoltodban megjelenő problémákat.

Egészséges párkapcsolatot csak úgy lehet építeni és fenntartani, ha a pár mindkét tagja végig járja saját fejlődési útját és a nehézségek okát nem pusztán a külvilágra hárítja.

Önmagunk és párkapcsolatunk fejlesztése elengedhetetlen, ha hosszú távú kapcsolatra vágyunk. Fontos, hogy megértsük saját viselkedésünket, illetve párunk viselkedését.

Egy jó kapcsolat nemcsak biztonságos hátteret nyújt, hanem folyamatos „leckéket” is ad a tovább fejlődéshez. Általa az életünk tágasabbá, teljesebbé, szabadabbá válhat.

Két személy nem képes addig igazán emberi, beteljesítő kapcsolatra lépni egymással, amíg nem szembesültek a különbözőségeikkel és nem kezelték azokat sikeresen.

Virginia Satir

MI VÁRHATÓ, MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR A TANÁCSADÁS?

Egy jó kapcsolat nemcsak biztonságos hátteret nyújt, hanem folyamatos „leckéket” is ad a tovább fejlődéshez. Általa az életünk tágasabbá, teljesebbé, szabadabbá válhat.

•  Újra összekapcsolódsz önmagaddal és társaddal, közelebb kerültök egymáshoz

•  Előmozdítjuk a kapcsolat erősségeit, újra felfedezitek, hogy miért választottátok egymást és hogy mit szerettek a másikban

•  Új alapokra épül a kapcsolat, tartalmasabb lesz az életetek, összetartozás élménye

•  Kialakítjuk a hatékony kommunikációt a konfliktusok kezelése érdekében

•  Megjelenik az egymásra figyelés, kölcsönös megbecsülés. közös élmények, több együtt töltött minőségi idő

•  Megtanuljátok kimutatni és megérteni egymás vágyait, érzéseit, gondolatait

MI TÖRTÉNIK EGY PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁS FOLYAMÁN?

Időpont egyeztetés utána az első találkozáson kerül sor a kölcsönös ismerkedés mellett a pár között felmerült helyzet megismerésére, megbeszéljük, hogy mi okoz nehézséget a kapcsolatban, valamint az alapvető információk begyűjtése a kapcsolatról

– 2-3 találkozó során közösen kibontjuk a hozott nehézséget, megbeszéljük, hogy milyen eredményt szeretnétek elérni, kitűzzük ennek megfelelően a célt. Mindeközben folyik az ismerkedés, hogy kialakuljon a megfelelő bizalom, ami nagyon fontos a hatásos együttműködéshez

– A találkozások 2-4 hetente történnek, a köztes időpontban is kaptok feladatokat, amelyek segítségével tudtok közösen dolgozni a problémátok megoldásán.
  Ezeken a találkozókon először megnézzük, hogy mi történt veletek, és az óra második felében meg dolgozunk a célkitűzésre fókuszálva.

  A tanácsadás minden párnál és minden helyzetben egyedi. Egy biztonságos tér van, ahol nyugodtan ki lehet mondanotok, amit fontosnak éreztek.

– Néhány alkalom után összegzünk, hogy hol tartunk az eredeti helyzethez, illetve a kitűzött célhoz képest.

– Átalában 6-8 alkalom már igazi változást idéz elő a kapcsolatban. Néha azonban akár az egyik, akár mindkét fél küzd komolyabb hozott korábbi, többnyire gyermekkori sérülésekkel. Ilyenkor szükség lehet hosszabb távú támogatásra, vagy külön egyéni fejlesztésre.

– A tanácsadás végén már nincs rám szükség, önállóan is képesek lesztek megoldani nehezebb helyzeteket is.

Section

– 2-3 találkozó során közösen kibontjuk a hozott nehézséget, megbeszéljük, hogy milyen eredményt szeretnétek elérni, kitűzzük ennek megfelelően a célt. Mindeközben folyik az ismerkedés, hogy kialakuljon a megfelelő bizalom, ami nagyon fontos a hatásos együttműködéshez

[/eltd_accordion_tab]

A párkapcsolati tanácsadás sikeressége nem azonos a feltétlen együtt maradással, időnként a konfliktus megoldására a szétválás a legjobb megoldás békés, közös megegyezéssel.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.