Családállítás

Családállítás

“Csak kilépsz a napfénybe és máris világos van”
(Bert Hellinger)

A családállítás új fényben tudja láttatni az életünket nehezítő gondokat, betegségeket, elakadásokat, lehetővé teszi, hogy ezeket a terheket letegyük.
A családállítás lényege és eredményességének kulcsa, hogy segítségével az eddig nem ismert, tudattalan mechanizmusainkat – az egész lényünket nagymértékben meghatározó választási kényszereinket – tudatossá téve új életminőségre teszünk szert.

Szondi Lipót magyar pszichiáter (1893-1986) már a múlt század elején, a Sorsanalízis című művében utal az ősök kényszerítő erejére, a családi tudattalanra.
Szondi szerint a kényszersors tudatossá tétele a sorsválasztás nélkülözhetetlen feltétele, mert „aki nem maga választ, annak nincs saját, személyes sorsa sem.”

Mind Szondi, mind pedig Hellinger a szabadságot, a választott sorsot állítják szembe a kényszersors rabságával. Munkásságuk célja, hogy az egyén a sorsában felismerje a lehetőségeit, felszabadítsa saját magát és teljesebbé tegye az életét.

A Hellinger által megfogalmazott törvényszerűségek nemcsak a családokra, hanem más fontos csoportokra, szervezetekre, ill. rendszerekre is érvényesek. Ezekben a rendszerekben is ugyanúgy, vagy hasonló módon lehet a módszert alkalmazni.

PÁRKAPCSOLATI TANÁCSADÁS
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.