Párkapcsolati tanácsadás

Párkapcsolati tanácsadás

Konfliktus az élet velejárója, mindannyian voltunk részesei konfliktusnak, kívülállóként is szemléltük már, láttuk, hogy milyen következményekkel járhat elmérgesedése esetén.
Ugyanakkor egyben lehetőség is, ha a probléma megoldására megfelelő eszközök állnak a rendelkezésünkre. A bírósági per és jog eszközei helyett választhatjuk a mediációt alternatív vitakezelési módszernek:

Egészséges párkapcsolatot csak úgy lehet építeni és fenntartani, ha a pár mindkét tagja végig járja saját individuációs útját, fejlődni akar, a nehézségek okát nem pusztán a külvilágra hárítja.
Egy jó kapcsolat nemcsak biztonságos hátteret nyújt, hanem folyamatos „leckéket” is ad a tovább fejlődéshez. Általa az életünk tágasabbá, teljesebbé, szabadabbá válhat.
Egyéni életünknek és a párkapcsolatunknak is dinamikusan változó élete van, szakaszai egymásra épülnek, mindegyiknek megvan a funkciója, a maga megoldandó feladatai. A fejlődési szakaszokban felmerülnek újabb és újabb nehézségek, akadályok. Ennek egyik oka lehet a fáziskülönbségek a pár tagjai között, meg kell találnunk a „közös nevezőt”, mozgosítani az érzelmi tartalékokat, segíteni a másiknak, akkor is, ha ez nehéz, kialakítani a valódi intimitással teli érett párkapcsolatot.

Munkám során azért teszek, hogy egy párkapcsolatból minél többet kihozhassanak a felek és a felmerülő nehézségeket együtt könnyebben oldják meg. Őszinte, türelmes, empatikus térben segítséget adok a konfliktusok kezelésére, megoldására vagy enyhítésére, olykor annak elviselésére.
Sok esetben a kliensek tőlem segítőtől és az általunk ajánlott módszertől várják a megoldást.
Az igazság az, hogy nem én fogom megoldani az adott kapcsolati nehézséget, ennek a munkának az oroszlán része otthon várja az ügyfeleimet.
Az én felelősségem az, hogy legjobb tudásom szerint segítsem az ügyfeleimet, hogy olyan módszereket, gondolatokat tudjak átadni, amelyek alapján tudnak változtatást eszközölni a kapcsolatukban. Személyre szabott kísérést nyújtok a hozzám forduló pároknak.

PÁRKERESÉSI STÍLUSTANÁCSADÁS
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.